Tentoonstelling Lang Leve Lingerie - Museum van de Vrouw te Echt.In het Museum van de Vrouw in Echt (L) is de tentoonstelling 'Lang Leve Lingerie' ingericht die een interactieve reis over lingerie en beenmode biedt door de tijd.
Vanuit de vertellingen van verschillende vrouwen zoals Gertruida (1857), Elizabeth (1907), Antje (1945)en Ida (1973) kun je ontdekken wat het ondergoed van de dames te maken heeft met hun sociale positie. Verder krijg je antwoord op veel vragen, volg je de ontwikkelingen van het modieuze silhouet en de nieuwe materialen voor lingerie en beenmode.
Op speelse wijze mag je gluren in paskamers, onder de rok kijken en ontdek je sinds wanneer vrouwen de BH, beenmode in de vorm van nylons, kousen, de panty en een string dragen. Uiteindelijk kun je zelfs ervaren hoe het voelt om een korset te dragen en wat voor een effect een crinoline heeft op je figuur. Kom kijken, luisteren, passen, voelen, ruiken en beleven!
De tentoonstelling is verlengt en loopt nu tot 31 december 2012 en meer informatie vind je op de site www.museumvandevrouw.nl .

 

Ikzelf heb er ook een bezoek aan gebracht en kijk terug op een leuke middag met daarbij een spontane toelichting op het geheel van de Limburgse gastvrouw. Bijzondere aandacht trok voor mij de beenmode ontwikkeling van de kousen en de nylons die zeker in het tweede deel van de tentoonstelling aan bod kwamen.
Groetjes, Annet. door Annet van den Nouweland - Stockings To Go Beenmode